Home » Te Koop » Voer

Alpamin

 

Alpamin is een compleet uitgebalanceerd mineralen- en vitaminensupplement voor alpaca’s en lama’s. Het is dus geen krachtvoer. Alpamin ondersteunt vachtkwaliteit, vruchtbaarheid, vitaliteit en immuniteit van uw dier. Het is een smakelijke brok, en dient te worden verstrekt naast onbeperkt gras, hooi en/of voordroog van goede kwaliteit. In een niet-belastende fysiologische fase, is dit voldoende om het dier van een optimale nutriëntenbalans te voorzien. Wij raden aan om dieren in lactatie, dracht of groei, bij te voederen met een eiwitverstrekker, b.v. 'Alprophos' (lees meer), en/of een energieverstrekker zoals suikerbietenpulp. 

 

Eigenschappen van Alpamin 

Een hoog gehalte aan vitamine D3 zorgt voor een gezonde botaanmaak, een goede Calcium-Phosphor regulatie. Het helpt mee om vaakvoorkomende problemen zoals rachitis te voorkomen. Het Vitamine D-preparaat is op een speciale manier 'gecoat', zodat de hitteprocessen tijdens het persen geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit hiervan.

Lijnzaad als bron van omega-3-vetzuren. Dit ondersteunt de vachtkwaliteit, en laat de vacht er gezond en glanzend uit zien. Een must voor de showkampioen!

Een hoog gehalte aan biobeschikbare zink, nodig voor een gezonde huidbarrière, helpt huidletsels ten gevolge van zinc-responsive dermatitis te voorkomen. Om tot een optimale absorptie te komen ter hoogte van de darm, wordt een een hoogtechnologische organische vorm van zink gebruikt: gecheleerde zink. Deze toevoeging helpt huidinvasies, zoals schurft, te voorkomen.

Een hoog gehalte aan biotine, helpt op zijn beurt om de huid en vacht te ondersteunen

Een juiste balans van andere bio-beschikbare micromineralen, zoals selenium en koper, komt de vruchtbaarheid en de immuniteit ten goede.

Een goede calcium-fosfor balans zorgt voor een perfecte ondersteuning van groei en botaanmaak

De brok is fijn geperst, zodat jonge veulens snel kunnen meesmullen 

 

Alpamin maakt gebruik van de meest recente diervoedertechnologieën. Hoogwaardige vormen van mineralen en vitaminen worden gebruikt. Dit resulteert in een optimale darmabsorptie van deze mineralen.

Om uw alpaca van de optimale mineralen – en vitaminenbalans te voorzien, dient Alpamin het hele jaar door in een constante dosering te worden verstrekt.

1 gram per kg levend gewicht per dag

Aangezien bepaalde dieren minder vlot aan de bak komen, mag hierin een marge van 25% worden voorzien.

Samengevat, voor een gemiddeld volwassen gewicht van 60 kg, voert men dus 75 gram Alpamin per dier per dag.

Deze dosering blijft constant, gedurende het hele jaar. 

 Alprofos

Eiwitten en energie worden verstrekt via eiwitten en energieverstrekkers, zoals Alprofos. 

- alprofos is een eiwitverstrekker.

- geperst in een kleine korrel

- optimale calcium/fosfor balans.

- te mengen met Alpamin, naar gelang de behoefte per eenheid Alpamin: 0 tot 4 eenheden Alprofos.

De enige manier om alpaca’s te voorzien van een stabiele ‘all year round’ hoeveelheid aan mineralen en vitaminen, is een standvastig gebruik van een geconcentreerd supplement, zoals ‘Alpamin’. Daarnaast is het natuurlijk nodig om, in de loop van het jaar, te varieren in eiwitverstrekking. Dit is afhankelijk van vele factoren, zoals temperatuur, dracht, lactatie, groei, kwaliteit van het ruwvoer etc…Een voedersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van één enkele alpacabrok – ter verstrekking van zowel mineralen/vitaminen als eiwit – is geen goed voedersysteem. Immers, als men het eiwitgehalte in het rantsoen zou willen opdrijven, dan drijft men automatisch ook het mineralen – en vitaminengehalte op, en omgekeerd. Daarom adviseren specialisten, om mineralen – en vitaminensupplementatie te scheiden van eiwitsupplementatie. Zo kan de eiwitverstrekking afzonderlijk worden geregeld, naar gelang de behoefte van het dier.

Alprofos kan worden gemengd met Alpamin, en wordt verstrekt naar de huidige fysiologische behoefte van het dier.

Prijzen                Alpamin  € 25,75

                               Alprofos  € 15,50

 

prijzen zijn per zak van 20 kg en incl. BTW 

Te bestellen via Contact

Maak een Gratis Website met JouwWeb